کد مطلب: 65576 تعداد بازدید: ۸۰۶

حماسه اربعین حسینی

یکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۳:۲۶
در این مقاله بخش هایی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین پناهیان پیرامون حماسه با شکوه اربعین بیان شده است.

در زیارت‌نامه‌ها می‌گوییم «همۀ هستی‌ام فدای شما»؛ اربعین امسال در معرض امتحان الهی این عقیده‌ایم!

ما بسیاری از اوقات، در مقام زبان و اندیشه، اولویت‌داشتنِ امر ولایت را تکرار می‌کنیم و تأکید می‌کنیم که مهم‌ترین امر دین، امر ولایت است: «وَ لَمْ یُنَادَ بِشَیْ‏ءٍ کَمَا نُودِیَ بِالْوَلَایَةِ» (کافی/ج2/ص18) و بارها در زیارت‌نامه‌ها خدمت ائمه معصومین عرض می‌کنیم: «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی وَ أُسْرَتِی‏» یعنی همۀ هستی ما، به‌فدای شماست. اما در بسیاری از اوقات، این شعارها و این اندیشه و عقیدۀ ما، در مقام عمل به امتحان در نمی‌آید. البته همین‌که ما شعار می‌دهیم و اعتقادمان را حفظ می‌کنیم، خیلی ارزشمند است.

اما گاهی از اوقات-مثل آنچه در زمان ظهور رخ خواهد داد- همۀ این شعارها به امتحان کشیده می‌شوند و شعاردهندگان در معرض آزمایش الهی قرار می‌گیرند. یعنی شما که می‌گفتید «همه چیز ما فدای اهل‌بیت!» حالا بفرمایید و عمل کنید! امروز با مشاهدۀ این‌همه نصرت‌های الهی و با این‌همه اقتدار مؤمنین و کثرتِ نفوس مؤمنین، انتظار می‌رود که مؤمنین از عهدۀ سخت‌ترین امتحانات، بربیایند.

قبل از ظهور، با امتحان مهمی به‌نام «تجمع اربعین» مواجه شده‌ایم/ اهل ایمان، دارند با حماسۀ اربعین امتحان می‌شوند!

نمی‌دانم واقعاً چه‌قدر به عصر ظهور نزدیک شده‌ایم؟-هرچند همۀ دلائل و شواهد نشان می‌دهند که ما روزبه‌روز داریم به آن واقعۀ بزرگ و آن امتحان باعظمت، نزدیک‌تر می‌شویم- اما قبل از اینکه ظهور رخ بدهد، ما با یک امتحان جمعیِ بسیار مهم مواجه شده‌ایم و آن «تجمع اربعین» است.

اساساً این تجمع باعظمت چند میلیونی، یک امتحان بزرگ برای ما مؤمنینِ به اهل‌بیت(ع) است. هر کسی اهل ایمان است، دارد با حماسۀ اربعین، امتحان می‌شود. مسئلۀ اربعین، فراتر از این است که ما برویم و صرفاً ابزار احساسات کنیم! فراتر از این است که ما بخواهیم در این زمینه اقدامات ذوقی و صرفاً حُبّی، انجام می‌دهیم، ما داریم امتحان می‌شویم.

وقتی می‌دانیم دشمنان اهلبیت(ع) حداکثر تلاششان را می‌کنند که رونق اربعین کم شود، آیا درست است که ما برای اربعین کم بگذاریم؟!‌

هر کسی می‌خواهد برای اربعین کم بگذارد باید بگوید: «ای ‌کاش حماسۀ اربعین، برقرار نشده بود که این‌قدر مسئولیت به دوش ما بیاورد!» چنین فردی بعد از ظهور هم خواهد گفت: «ای کاش ظهور محقق نشده بود! زندگی ما را ‌به‌هم ریخت!» اگر کسی امسال برای اربعین، دوبرابر پارسال، کار کند یا هزینه کند، مگر چقدر از زندگی‌اش را برای اربعین گذاشته است؟ شاید حداکثر بشود یک‌درصد! آیا یک‌درصد زیاد است؟!

حماسۀ اربعین یک امتحان بزرگ است و ما در یک رزمایش شرکت می‌کنیم. ما چقدر باید برای اربعین مایه بگذاریم؟ وقتی می‌دانیم که دشمنان ما با دوربین‌ها و ماهواره‌های خودشان دارند وجب به وجب این مسیر را رصد می‌کنند تا بگویند: «امسال ما توانستیم، این‌قدر از جمعیت کاهش بدهیم و این‌قدر شعلۀ فروزان اربعین را کم کنیم...» آیا درست است که ما برای اربعین کم بگذاریم؟!

اینکه از پول اضافه‌مان برای اربعین بگذاریم، هنر نیست! هنر اینست که از زندگی‌مان برای اربعین بزنیم!

بعضی‌ها مسألۀ اقتصادی و مشکلات مالی را برای اربعین مطرح می‌کنند، این مثل اینکه ماه رمضان با تابستان مصادف شود و بگوییم: «خُب، امسال با اُفت روزه‌گیران مواجه خواهیم بود!» اگر مشکلات مالی برای اربعین پیش آمده است، طبیعتاً باید برایش‌ هزینه کنیم.

اگر کسی بخواهد از پول اضافه‌اش برای اربعین بگذارد که هنر نیست! او هنوز درست و حسابی برای اهل‌بیت(ع) مایه نگذاشته است! اگر کسی از زندگی‌اش برای اربعین بزند، هنر کرده است. بعضی‌ها خیلی ساده می‌گویند: «خُب نداریم، شاید امسال نتوانیم برویم!» آدم با امر ولایت و آنچه مربوط به نعمت امامت است، باید این‌طوری برخورد کند؟! مگر در زیارت‌نامۀ اهل‌بیت(ع) نمی‌گفتیم «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ مَالِی وَ أُسْرَتِی‏» همۀ دارایی و هستی من به فدای شما!

آمده‌ایم برای اربعین سختی بکشیم؛ نیامده‌ایم تفریح کنیم!/ هرچقدر موانع و مشکلات اربعین بیشتر شود، حماسۀ اربعین باشکوه‌تر خواهد شد

امسال اربعین-از نظر مالی و اقتصادی- با موانعی روبرو شده است، برخی از مدیران هم ممکن است همکاری‌های لازم را نکنند که ما این را هم جزو موانع اربعین به‌حساب می‌آوریم. البته اربعین اگر با موانع بیشتری روبرو بشود، دلچسب‌تر و حماسۀ باشکوه‌تری خواهد شد!

در سال‌های بعد، به‌مرور زمان، با اربعین در تابستان مواجه خواهیم شد، آن زمان مشکلات بسیار فراگیر خواهد بود، مشکل گرما مشکل ساده‌ای نیست! ولی مطمئن باشید که در آن سال‌ها، اربعین باشکوه‌تر برگزار خواهد شد! اصلاً ما آمده‌ایم که برای اربعین سختی بکشیم؛ نیامده‌ایم تفریح کنیم! ما هنوز کارمان به اینجا نرسیده است که –مثل شب‌های عملیات- یک کوله‌پشتی نان خشک برداریم و حرکت کنیم! ولی ما آمادگی این را داریم یک‌مقدار نان خشک برداریم و در کوله‌مان بگذاریم و این مسیر را برویم و برگردیم و به چیز دیگری هم احتیاج نداشته باشیم! البته عاشقان اباعبدالله‌الحسین(ع) نمی‌گذارند کار به اینجا بکشد ولی ما برای این صحنه‌ها هم آماده هستیم!

مکان:مسجد مقدس جمکران –مهرماه 97

منبع: سایت رسمی آثار استاد پناهیان

    2