کد مطلب: 158901 تعداد بازدید: ۵۵

برگزاری نشست با موضوع حکمرانی خانواده و زنان در حوزه عفاف و حجاب با تاکید بر نقش آفرینی زنان در حلقات میانی

سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۳۹:۱۰
دومین نشست روز دوم با حضور جناب آقای دکتر بانکی پور نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ با ارائه موضوع "حکمرانی خانواده و زنان در حوزه عفاف و حجاب با تاکید بر نقش آفرینی زنان در حلقات میانی" روز سه شنبه ۶ خرداد در طرح مدرسه بهاره تحت عنوان حکمرانی تمدن ساز خانواده و زنان و نقش آفرینی بانوان در حلقات میانی با مشارکت مدرسه علمیه تخصصی زینبیه و ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیئت انصار برگزار گردید.



وی در سخنانی با اشاره به نهایی شدن متن قانون حجاب و عفاف گفت: کم‌کاری‌های صورت گرفته در فضای رسانه‌ای و عدم پیگیری تصویب نهایی آن مورد انتقاد است. وی با بیان اینکه این قانون حتی نیازی به بررسی جزئیات نداشته و صرفاً یک رای‌گیری کوتاه را می‌طلبید، اظهار داشت که فضاسازی‌های رسانه‌ای مانع از این امر شده و در نهایت منجر به از بین رفتن این قانون شده است.

بانکی پور با انتقاد از برخی مقایسه‌های نادرست و اشاره به تلاش‌های دشمن برای ایجاد شکاف در موضوع حجاب، تاکید کرد که دعوا بر سر اسم یا نوع قانون نیست، بلکه مخالفت اساسی با هرگونه اقدامی در این حوزه می باشد. 

 فعال فرهنگی با طرح این پرسش اساسی که آیا حفظ جایگاه رهبری مهم‌تر است یا حفظ جایگاه افراد دیگر، از حلقه‌های میانی جامعه خواست تا رهبر را در موضوع حجاب تنها نگذارند. وی با اشاره به برخی کوتاهی‌ها، جریان فرهنگی دشمن را عامل اصلی این وضعیت دانست که با ایجاد یک "نقطه استراتژیک" در موضوع حجاب، مانع از هرگونه اقدام موثر در این زمینه می‌شود.


  وی با اشاره به اینکه رهبری چندین بار به صراحت در مورد حجاب موضع‌گیری کرده‌اند، خواستار آن شد که مردم و مسئولین نیز رفتارهای خود را با ایشان منطبق کنند.

عضو حقیقی شورای انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه اراده‌ها نباید سست شود، اما باید از اقدامات تنش‌زا پرهیز کرد، به تلاش‌های صورت گرفته در نگارش قانون اشاره کرد که بخش مربوط به دولت آن بر مبنای کار فرهنگی بوده و با نظر پزشکیان نیز مخالفتی نداشته است. 


بانکی پور اولین گام را "مطالبه نرم" از خواص، علما و سخنرانان تاثیرگذار دانست و به پاسخ‌هایی که ممکن است در توجیه سکوت خود ارائه دهند اشاره کرد و خواستار رد این توجیهات شد. وی نقش فشارهای اجتماعی را در ابلاغ قانون بسیار مهم دانست و از مردم، علما، مراجع و خانواده‌های شهدا خواست تا با نامه‌نگاری و مطالبه‌گری، زمینه را برای این امر فراهم کنند.

وی همچنین بر اهمیت رفتار مثبت و خوش‌رو با مردم، به ویژه جوانان، تاکید کرد و از گروه‌های مردمی خواست تا از هرگونه رفتاری که منجر به تنش اجتماعی می‌شود پرهیز کنند. 

بانکی پور با اشاره به اینکه هدف دشمن ایجاد تقابل بین مردم است، از فعالان این حوزه خواست تا با جذب نوجوانان از سنین پایین از طریق کارهای فرهنگی جذاب و با محوریت خانواده، به اصلاح نگرش‌ها بپردازند.

 او تاکید کرد که در کار فرهنگی، هدف باید جذب افراد باشد و اصلاح پوشش به مرور و پس از ایجاد رابطه عاطفی و شناختی صورت خواهد گرفت.

بانکی پور در پایان بر حفظ انسجام اجتماعی، جدی گرفتن کارهای فرهنگی با رویکرد بلندمدت، مطالبه‌گری از مسئولین در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی تاکید کرد.

 

 

    2