برگزاری چهارمین نشست معرفی کتاب با عنوان «حوزه انقلابی و فضای مجازی»
چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۲:۴۱خانم امدادی در ابتدای معرفی کتاب مقدمه ای بیان کرد و گفت: بیتردید گستره علمی و فرهنگی هر نظام آموزشی و پژوهشی بازتاب میزان تفکری است که اهل قلم و فرهیختگان در مقام عمل به منصّه ظهور میرساند. در این بین رسالت عالمان و علم جویان اهل قلم از نقش بسیار مهمی برخوردار است. امروزه عرصه فضای مجازی و رسانههای نوین به عنوان بخش جداییناپذیر از زندگی نسل جدید به صورت فراگیر و با سرعت حیرت آوری در حال پیشرفت است. دسترسی آسان به این فضا اثرگذاری آن را دوچندان کرده است در حال حاضر به نظر میرسد این حوزه چنان در زندگی جدید ورود و نفوذ یافته که گذران آن بدون بهرهمندی از آن سخت و غیر ممکن میباشد این فضا تاکنون فرصتها و کارکردهای ارزشمند فراوانی داشته اما درست آن است که از تهدیدها و عملکردهای منفی آن نیز غافل نباشیم. در این راستا کارشناسان و اهالی فن مکرراً به بیان فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی پرداختهاند فضایی که اگر رها شود آسیبهای جبران ناپذیری بر پیکره اجتماع وارد خواهد ساخت.
در ادامه طلبه سطح دو مدرسه علمیه تخصصی زینبیه تاکید کرد: یکی از نهادهایی که باید در این عرصه فضای مجازی حضور جدی داشته باشد، حوزههای علمیه هستند. حوزه علمیه ای که هیچگاه در برابر موضوعات جدید منفعل و بیموضع نبودهاند و میتوانند علاوه بر استفاده از فرصتها سهم موثری در کاهش آسیبها نیز داشته باشند. حوزه های علمیه چون حوزه مردم نهاد است باید با روشن بینی و بصیرت ،تهدیدهای فضای مجازی را تبدیل به فرصتی برای روشنگری و هدایت نماید. حوزه علمیه، نهادی اجتماعی و مذهبی است که با رصد دقیق این فضا به برنامهریزی عالمانه بپردازد و رسالت خود را در این عرصه جدید به بهترین شکل و انجام رساند و اجازه ندهد مرزهای عقیدتی مسلمانان مورد هجوم دشمن قرار بگیرد.
در ادامه معرفی کتاب « حوزه انقلابی و فضای مجازی» گفت : فضای مجازی یکی از جدیترین مطالبات مقام معظم رهبری است که تنها حوزه انقلابی از عهده آن برمیآید. زیرا حوزه انقلابی شاخصههای دارد از جمله: خودسازی و پرهیزکاری ،فهم و تفهیم درست دین، بصیرت و روشن بینی، مردم نهاد بودن، به دلیل این شاخصه هایی که حوزه علمیه دارد نقش موثری می تواند در فضای مجازی که ویژگی های از جمله در دسترس بودن، دیده نشدنش، رفع نیازهای علمی و اجتماعی، صرفهجویی در زمان و هزینه را دارد، ایفا کند. مقام معظم رهبری میفرماید:« ۳۰ سال آینده یعنی دنیایی که احتمالاً هیچ شباهتی با امروز ندارد ۲۰ سال قبل این فناوری اطلاعات وجود نداشت چیزکی بود، امروز ببینید در هر خانهای در هر مدرسهای در هر گوشهای از فناوری اطلاعات یک چیزی مشاهده میکنیم این فضای مجازی امروز از فضای حقیقی زندگی ما چند برابر بزرگتر شده است بعضیها اصلاً در فضای مجازی تنفس میکنند زندگی ایشان در فضای مجازی است. جوانان هم سر و کار دارند با فضای مجازی با برنامههای علمیاش با اینترنتش با شبکههای اجتماعیاش اینجا جای لغزش است»
در خاتمه خانم امدادی به آسیبهای فضای مجازی از دیدگاه رهبری اشاره کرد : 1-نشر محتوای باطل 2-متزلزل کردن ایمان 3-سیطره یافتن دشمن4- انحراف نسل جوان . و راهکارهایی برای استفاده درست از فضای مجازی از دیدگاه مقام معظم رهبری :1-تبلیغ معارف دینی 2-پیام رسانی 3-دسترسی به علوم و فنون 4- اشتغال زایی است .
از مطالبات رهبر انقلاب در عرصه فضای مجازی کم کردن نقاط ضعف و زیاد کردن نقاط قوت و یادگیری این فضا می باشد.