کد مطلب: 130548 تعداد بازدید: ۱۴۱

برگزاری نشست علمی-پژوهشی

سه شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۷:۲۶
معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه از برگزاری نشست علمی-پژوهشی با عنوان «پژوهش، زن، خانواده و جهاد تبیین» به مناسبت هفته پژوهش با حضور جناب آقای دکتر برهانی فر مورخ20/9/1401 خبر داد.

 

آقای برهانی‌فر در ابتدای ورود به بحث مقدمه ای بیان کرد و گفت: سیر انقلاب جمهوری اسلامی ایران را که بررسی می کنیم متوجه می شویم ابتدا از مردم خواسته شده است نسبت به مسائل و مباحث روز بصیرت داشته باشند و بعد ار بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مساله جهاد تبیین مطرح شد. ما به عنوان یک طلبه وظیفه تبیین گری داریم تا روشنگری کنیم و حق و باطل را از هم جدا کنیم و در جامعه امروزی که دشمن ذهن مردم خصوصاً جوان ها را مسموم کرده است و باورهای نادرستی برای آن ها ایجاد نموده و واقعیت را آن طور که می باشد، نشان نمی دهند، پس وظیفه‌ی ماست جهاد تبیین کنیم و تمامی مباحث را با استدلالهای متقن، روشنگری نماییم.

در ادامه استاد دانشگاه تاکید کرد: تبیین کردن ریشه در تحقیق و پژوهش دارد بنابراین برای زنان جامعه امروزی لازم است با فنون تحقیق آشنا شوند. امام علی علیه السلام می فرمایند: «تُعرَفُ الاشیاءُ باضدادها» هر چیزی با ضد خودش شناخته می شود. در مقابل تحقیق، تقلید قرار دارد امام خمینی (ره) می فرماید: «دو روز مجتهد بودن بهتر از صد سال مقلد بودن است»، مجتهد یعنی محقق، در خیلی از امور از باب ضرورت باید تقلید کرد ولی در واقع اصل بر عدم تقلید است حتی در مسائل دینی، یعنی اصل بر تحقیق و اجتهاد می باشد.

استاد حوزه اذعان کرد: کمترین فایده تحقیق این است که انسان را از جایگاه تقلید خارج می کند و او را بر مسند آزاد اندیشی قرار می دهد. عناصر اصلی تحقیق عبارت از: 1- ابتکار و نوایدنیشی، شهید مطهری می فرماید: «اجتهاد، ابتکار است»، 2- جهان بینی علمی 3- نقشه پژوهش. در مسائل علمی خود را باور کنیم، درایت داشته باشیم، حالت رکورد را بشکنیم و نظرات مستدل و نو و بدیع ارائه کنیم. همچنین پیش شرط‌هایی برای تحقیق و پژوهش لازم است از جمله: لازم است موضوعات جدید و به روز  باشد، موضوعات جزئی را تحقیق کنیم، آشنایی با شیوه های نگارش، پرهیز از تعصب، پرهیز از کتاب سازی صوری، خود داری از پیش داوری، آزادای عمل، هدف دار بودن، در اینصورت یک محقق خواهیم بود.

در خاتمه آقای برهانی فر به چالش های پژوهش پرداخت و گفت: آسیب هایی در زمینه‌ی تحقیق و پژوهش وجود دارد؛ مانند: عدم تشخیص اولویت ها، عدم بهره بردن از پایان نامه، دغدغه مالی داشتن محقق و اینکه هیچ سازمانی متولی دغدغه های مالی یک پژوهشگر نیست، آثار مکتوب محقق به راحتی مورد قبول و چاپ واقع نمی شود، کمبود فضاهای عمومی و کارگاهی، نبود بازار واقعی و وجود مافیای خرید نتایج تحقیقات. ما با وجود این چالش ها نباید ناامید شویم و کارهای تحقیقاتیمان باید  رنگ و بوی اخلاص داشته باشد تا نتیجه بخش و سودمند واقع شود.

 

 

 

    2