کد مطلب: 115172 تعداد بازدید: ۲۹۸

برگزاری کارگاه پژوهشی برنامه ریزی تحصیلی، مطالعه هدفمند و زمانمند بانوان طلبه

جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۹:۲۵
به گزارش معاون پژوهش مدرسه و موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کارگاه پژوهشی با عنوان « برنامه ریزی تحصیلی، مطالعه هدفمند و زمانمند بانوان طلبه (تحصیل، اشتغال و تربیت فرزند) مورخ ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰ با سخنرانی سرکار خانم دکتر داروغه و با حضور اساتید، کادر و طلاب در بستر فضای اسکای روم برگزار گردید.



خانم داروغه در ابتدای برنامه گفت: کارهایی که می خواهیم انجام دهیم لیست  کنیم. هر فردی متناسب با شرایط خودش می تواند برنامه ریزی کند. چون شرایط افراد با هم متفاوت است. نمی توانیم یک قاعده خاص و مشترک را در نظر گرفت.
استاد حوزه اذعان کرد: در شروع کار  باید شرایط را سنجید و به معنای خودآگاهی مطرح است. بعد از مشخص شدن برنامه ها می توانیم بعضی از کارها را حذف یا حداقل رساند. گاهی اوقات در برنامه ریزی دقیق و متناسب، جزئیات بیشتر نیاز هست زیرا بهتر می توانیم به برنامه ریزی مناسب و صحیح برسیم.
استاد دانشگاه تاکید کرد: در برخی از مواقع بر این باوریم که  خیلی اتلاف وقت داریم و این باعث افسردگی ما می شود. وقتی کارها را بررسی می کنیم متوجه می شویم که همه چیز درست و صحیح انجام شده است و ایرادی به فعالیت ها وارد نیست.
مشاور تحصیلی و خانواده گفت: بسیاری از اضطراب ها و استرس ها ناشی از این است که برنامه منظم نداریم، کارها روی نظم انجام شده است. توجه به زمان اهمیت دارد و خیلی راحت از دست ندهیم چون زمان را نمی توانیم به عقب برگردانیم. در پازل زندگی وقتی برای فرزندان، همسر و درس خواندن قرار دهید.
خانم داروغه در ادامه خاطر نشان کرد: برای مطالعه درسی می بایست پس مطالعه و پیش مطالعه داشته باشید. پیش مطالعه باعث می شود شما تمرکز بیشتری روی مطالب ارائه شده داشته باشید.

وی گفت: نکات ضروری در خصوص تمرکز می توان به انجام تمرین، عدم دلسردی، شرایط عادی مثبت، شرایط محیطی مناسب، تنوع و خلاقیت در تمرینات  نمود.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: چرخ مدیریت زمان عبارتند از تنظیم زمان، تغییر زمان و ایجاد مطابقت زمانی، اقدام به کار، آگاهی و ردیابی زمان و برنامه ریزی.

خانم داروغه برای تمرکز در کلاس به نکاتی از جمله  نوع نشستن، داشتن نگاه تونلی، افزایش علاقه، دقت در گفتار استاد، ارتباط دادن مطالب جدید با اطلاعات قبلی، توجه به هشدارهای کلامی استاد، عدم مقایسه تدریس استاد با دیگری اشاره نمود.

وی گفت: از جمله راه های تقویت حافظه، روش معکوس خوانی، تجسمی و تصویری می باشد.
استاد حوزه اذعان کرد: اگر برنامه ریز اصول برنامه ریزی را رعایت نکند، تغییری در شرایط تحصیلی او ایجاد نمی شود. این مسئله، دلسردی و احساس شکست را برای وی در پی دارد و او را نسبت به برنامه ریزی بدبین می نماید. لذا تغییرات مطلوب مستلزم رعایت اصول برنامه ریزی است.

مشاور خانواده تصریح کرد: تدبیر و برنامه ریزی برای اوقات، پرهیز از رفاقت های زیان بار، کنار گذاشتن تنبلی و بی حالی، بهره گیری از تجارب افراد موفق، به فرصت سازی کمک می نماید.

خانم داروغه در پایان کارگاه پژوهشی فرهنگی، به حدیثی از  امام علی علیه السلام در برنامه بلند خویش به فرزندش امام حسن مجتبی علیه السلام که حاصل تجارب عمر خویش را در اختیارش می گذارد. در استفاده از تجربه ها برای غنی ساختن عمر و فرصت می نویسد: " فرزندم! من گرچه به اندازه پیشینیان عمر نکرده ام اما در کارها، خبرها و آثارشان اندیشیده و سیر کرده ام تا آن جا که مثل یکی از آنان شده ام. بلکه بر اثر آگاهی از تجارب آنان گویا با همه آنان از آغاز تا پایان زیسته ام و زلال را از تیره و سود را از زیان باز شناخته ام و برای تو از هر کاری و مسئله ای، برگزیده و خوبش را انتخاب کرده ام".اشاره نمود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    2