تفسیر سوره حمد (5)

چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۱۹:۴۶

انسان باید به حکم عقل،بندگی خداوند را بپذیرد.ما انسان ها عاشق کمال هستیم و نیازمند رشد و تربیت،و خداوند نیز جامع تمام کمالات و ربّ همه ی هستی است.اگر به مهر و محبّت نیازمندیم او رحمان و رحیم است و اگر از آینده دور نگرانیم،او صاحب اختیار و مالک آن روز است.

تفسیر سوره حمد (4)

سه شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۱:۴۷

* خداوند رحمت را برخود واجب کرده است، «کَتَبَ رَبُّکُمْ عَلی نَفْسِهِ الرَّحْمَهَ»[27]و رحمت او بر همه چیز سایه گسترده است.«و رحمتی وسعت کلّ شیء»

مقام و منزلت حضرت زینب(س)

یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۲:۲۹

حضرت زینب(س) یکی از بافضيلت‏ ترينِ زنان جهان، دارای جلالت شأن، منزلت والا، قوّت استدلال، برترى عقل، استوارى قلب، فصاحت زبان و بلاغت بيان، بانویی شجاع و با شهامت، سخنور و مفسر بود. حیات آن حضرت با صبر و شکیبایی و مقاومت در برابر مصائب فراوان همراه بود. منزلت و جايگاه ایشان در خاندان پیامبر بسیار رفیع است. بعد از حادثه غم بار عاشورا سرپرستی کاروان اسرا را بر عهده گرفت. خطبه های با صلابت و کوبنده در مجلس ابن زیاد و یزید، گویای فصاحت و بلاغت و علم دانش آن بزرگوار است.

از عوامل ذلت و خواری

پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۳۴:۱۰

ترجمه و شرح حکمت 2 نهج البلاغه: از عوامل ذلت و خواری

تفسیر سوره حمد (3)

پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۲۸:۰۴

«ربّ»به کسی گفته می شود که هم مالک وصاحب چیزی است و هم در رشد و پرورش آن نقش دارد.

خداوند هم صاحب حقیقی عالم است و هم مدبّر و پروردگار آن.پس همه هستی حرکت تکاملی دارد و در مسیری که خداوند معیّن کرده،هدایت می شود.

تفسیر سوره حمد (2)

یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۲۵:۵۰

در میان اقوام و ملل مختلف،رسم است که کارهای مهم و با ارزش را به نام بزرگی از بزرگان خویش که مورد احترام و علاقه ی آنهاست،شروع می کنند تا آن کار میمون و مبارک گردد و به انجام رسد.البتّه آنان بر اساس اعتقادات صحیح یا فاسد خویش عمل می کنند.

تفسیر سوره حمد (1)

شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۲:۱۰

سوره ی حمد که نام دیگرش«فاتحه الکتاب»است،هفت آیه دارد و تنها سوره ای است که بر هر مسلمانی واجب است روزانه ده بار آن را در نمازهای شبانه روزی بخواند و در صورت ترک عمدی نماز او باطل است.«لاصلاه الاّ بفاتحه الکتاب»

هوشیاری در فتنه ها

شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۸:۴۶

قَالَ (علیه السلام): كُنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ، لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَبَ. على (علیه السلام) فرمود: به هنگام بروز فتنه چون اشتر دو ساله باش كه نه پشتى استوار دارد كه بر آن سوار توان شد و نه پستانى شيرده، كه از آن شير توان دوشيد.

طوفان الاقصی، طوفان حماسه‌ها

دوشنبه ۱ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۳۴:۳۴

فلسطین، مسئله اول جهان اسلام و حتی مسئله اول جهان انسان‌ها، این روزها در حال عوض کردن صفحه‌های تاریخ و رقم زدن وقایعی شگفت است. وقایعی عظیم که نه فقط برگ جدیدی در کتاب تاریخ است که شاید بتوان ادعا کرد، صفحه پایانی یک فصل برای گشودن فصلی جدید است. فصلی که رهبر انقلاب اسلامی از آن با تعبیر نظم نوین جهانی یاد میکنند. اما چرا عملیات طوفان الاقصی این اندازه مهم است؟

شرح حدیثی درباره آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س)

یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۴۰:۴۴

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز دوشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۰۹ به بیان و شرح حدیثی درباره آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله وسلم و حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها پرداختند.

2